Karsten Agricultures

Pioenenkwekerij Karsten Agricultures is een familiebedrijf wat gerund wordt door Alex Karsten en zijn vader Gerard. Op circa acht hectare worden jaarlijks een goede twee miljoen stelen pioenen geteeld. Bij Karsten agricultures wordt gefocust op een zo hoog mogelijke kwaliteit pioenen. De enorme passie en bezieling voor het product ligt hieraan ten grondslag en die is duidelijk van vader op zoon overgegeven. De visie van pioenenkwekerij Karsten Agricultures raakt de kern van ons vakgebied recht in het hart, namelijk emotie’s verkopen in de vorm van pioenen. Vanuit dit inzicht wordt er dan ook streng op de kwaliteit toegezien en met name het snij stadium wordt zeer nauwkeurig in het oog gehouden. Iedere pioen is ervoor geteeld om open te komen, iedere pioen is een boodschap, daarom wordt er geen enkele pioen op de kwekerij van Alex en Gerard te rauw gesneden. Het team van Karsten Agricultures bestaat daarom uit zeer ervaren pioenensnijders, allen zijn ze al jarenlang voor Gerard en Alex werkzaam en deze saamhorigheid is dan ook kenmerkend voor dit prachtige bedrijf.

Pioenen verwerken

De banen waarin de pioenen staan zijn van het begin tot het eind bijna een kilometer lang. Deze enorme banen dragen eraan bij dat het snijproces overzichtelijk blijft waardoor de kwaliteit beter te toetsen is. Daarnaast is efficiëntie van het allergrootste belang om geen misoogst te krijgen. Uitgebloeide pioenen zijn immers niet meer te verkopen. Tussen de paden in is een rails aangelegd om de pioenen kratten te vervoeren. Dit is niet alleen veel sneller maar ook een veel effectievere manier om de grond goed te benutten. Vanuit het veld gaan de pioenen direct de koeling in. Vader Gerard houdt de temperatuur hierbij constant in de gaten waarbij de pioenen tussen de nul en de één graden moeten blijven. Het koelproces is misschien wel het grootste onderscheidt tussen de toppers en de net niet kwekers in de pioenen.

Pioenen verkoop

Karsten Agricultures is een grote naam in de pioenenwereld, een naam waar een kwaliteitskenmerk aan vast hangt. Een gevestigde naam die door de jaren heen zijn betrouwbaarheid bewezen heeft en daardoor ook een bovengemiddelde prijs kan verwachten. My-Peony wil deze betrouwbaarheid en duurzaamheid graag onder de aandacht brengen bij onze klanten. De visie die Karsten Agricultures heeft sluit namelijk naadloos aan op de ambities van My-Peony. Namelijk de allerbeste pioenen ter wereld verkopen. Karsten Agricultures is een fantastisch mooi pioenenbedrijf, waarbij de pioenensappen door de aders van Alex en Gerard lopen. Toppers voor het pioenenvak en een hele fijne aanwinst in het My-Peony concept.

Assortiment