De witte ridder

In 2002 waagde Emiel Karsten, beter bekend als “de witte ridder” de sprong in het diepe en begon hij op 22 jarige leeftijd zijn eigen pioenenkwekerij. Recht tegenover het bedrijf van zijn vader, Karsten Agricultures. Inmiddels kweekt de witte ridder zijn pioenen op 7 hectare top grond, snijdt hij jaarlijks rond de 500.000 stelen en mag hij zich kwalitatief tot de beste pioenenkwekers van het land rekenen. Vastberadenheid, een enorme dosis energie en een onderzoekende aard tekenen zijn karakter. De speerpunten achter het enorme succes, wat hij in een relatief korte tijd behaald heeft.

De witte ridder

Emiel Karsten veilt zijn bloemen oorspronkelijk via de klokken van FloraHolland Naaldwijk, waar hij een dijk van een reputatie opgebouwd heeft. My-Peony en de witte ridder delen over een cruciaal punt in de pioenenmarkt dezelfde mening; Eerst het product en dan de prijs. Het product moet koste wat het kost goed zijn, de financiële waardering moet daar een gevolg van zijn. En het is door deze visie, dat Emiel Karsten met zijn pioenen steevast bovengemiddeld gewaardeerd wordt. Zowel op de veiling als door de klanten van My-Peony.

Na de oogst

De meeste kwekers houden direct na de pioenenoogst een race tegen de klok om de pioenen te bossen en proberen zo snel mogelijk geld te maken voor hun product. Juist hier onderscheidt Emiel Karsten zich door verder te denken en vooruit te kijken. In plaats van in de schuur te gaan bossen, zet Emiel alle zeilen bij om zijn planten te verzorgen. Direct na de snede zijn de pioenenplanten namelijk nog sterk, het blad is nog hard en ze hebben juist dan nog het vermogen om water en voedsel op te nemen. Op die manier blijft het gewas gezond en worden de pioenen elk jaar mooier en sterker. Daarom heeft de witte ridder steevast de mooiste pioenen, hij heeft passie voor zijn product! 

Assortiment