Pioenenkwekerij Thomas-Haenraets

Pioenenkwekerij Thomas-Haenraets is ontstaan uit 2 familiebedrijven, familie Thomas en familie Haenraets, die sinds jaar en dag samenwerken. Inmiddels staat alweer de tweede generatie aan het roer. Gelegen in Hürth (Duitsland) in de regio Keulen is het bedrijf gespecialiseerd in de teelt van seizoensproducten als Pioenen, asperges, rabarber en zijn de grootste Duitse producent van sierfruit, eetbaar en niet eetbaar. Hiermee is Thomas-Haenraets een veelzijdig bedrijf.

Het bedrijf is uniek in z’n soort en heeft veel potentie. Klimatologisch betreft het een goede ligging en de pioenen zijn eerder dan de Nederlandse leverbaar. Het bedrijf haalt uit de nabijgelegen fabriek restwarmte dmv leidingen in de grond. Deze warmte wordt over een deel van de percelen verdeeld dmv grondverwarming. De gewassen die hierop staan worden afgedekt met plastictunnels waardoor de warmte onder het plastic en bij het gewas blijft. Dat zorgt voor meer warmte in de vroege, koude periode waardoor de gewassen beter groeien en de gewassen sneller productie klaar zijn.

De laatste jaren is er een uitbreiding geweest in pioen soorten en areaal en wordt er duidelijk gekozen voor specialisme binnen een aantal producten en met de juiste kennishebbers te gaan samenwerken. Voor de Pioenen betekend de samenwerken tussen Thomas-Haenraets en My-Peony dan ook een perfecte kans om samen de Pioenen het juiste podium te geven.

Assortiment