Pioenenkwekerij de Grashoek

In het altijd zonnige Noordwijk, ligt de idylische kwekerij van Marcel Salman verstopt achter sporthal de Grashoek. Aan deze sporthal heeft Marcel de naam van zijn bedrijf ontleent. Marcel is een unieke kweker die zeer onderzoekend is ingesteld en daardoor continu de meest leuke en verrassende pioenensoorten uit de grond doet toveren. Welkom bij pioenenkwekerij de Grashoek.

De Grashoek

Kaspioenen

Pioenenkwekerij de grashoek start het seizoen ieder jaar vroeg met zijn kaspioenen, allereerst komt de geweldig mooie sweet sixteen. een lichtroze pioen met een hemelse geur en een volledig gevulde bloem. Pioen Sweet sixteen is exclusief bij de Grashoek te krijgen en vanwege zijn typerende kleurtje wordt hij geweldig ontvangen bij de My-Peony klanten. Na de Sweet sixteen start Marcel in de kas met zijn Sarah Bernardt en ook de Sarah’s uit deze kas mogen we niet onderschatten, deze behoren tot de zwaarste in hun klasse en worden daarom zelfs tot 65 cm gesneden.

Buitenpioenen

De buitenpioenen van de Grashoek zijn ook redelijk vroeg doordat ze mooi in de luwte staan. De pioenensoorten die Marcel buiten heeft staan zijn onder andere; Duchesse, maar dan wel met het formaat van een bowl of cream! Dinner Plate, een enorme roze pioen waarvoor de superlatieven ons te kort schieten, geweldig! Pillow Talk, ook dat is een gigantische, lichtroze pioen waar een geweldig gewas afkomt.

Assortiment