Delta Peony

Delta Peony is van oorsprong een bloembollenbedrijf, geleid door de familie Mastenbroek. In navolging van het succes met hun exclusieve tulpen zijn zij in 2011 gestart met de aanplant van pioenen. Delta Peony heeft toen met veel visie gekozen voor een buitengewoon mooi assortiment pioenen, vol met exclusieve soorten en nieuwe niche waarvan ruim is aangeplant. Zij kunnen zich hierdoor onderscheiden met een zeer exclusief assortiment waarin ze ook nog eens betrouwbare aantallen kunnen leveren. Delta Peony is een zeer professioneel en modern bedrijf waarin goed geïnvesteerd is met het oog op de toekomst. Al vanaf de eerste snede maakte Delta Peony de reputatie waar die ze in de tulpen verworven hebben.

Productie

Wie bij de familie Mastenbroek over de tuin loopt voelt de liefde voor het product en de aandacht en tijd die erin gestoken worden. Op een oppervlakte van 4,5 hectare is geen stukje onkruid te vinden en letterlijk iedere pioen rijst als een mast uit de grond.Tijdens het oogsten is de hele familie zelf bij alle werkzaamheden betrokken. Iedere pioen die naar de kopers toe gaat moet goed zijn, iedere pioen is immers emotie! Delta peony begrijpt waar het bloemenvak echt om draait. Zij produceren pioenen voor kunstenaars die een boodschap over willen brengen. Delta Peony is een echt familiebedrijf waar de passie voor bloemen met de paplepel ingegoten wordt. Bezoekers krijgen vol trots en enthousiasme een rondleiding van Leendert en zijn zoon. Leendert is een gepassioneerde vakman, met veel liefde en passie voor de producten die hij kweekt. Zijn zoon Jaap heeft deze passie zichtbaar geërfd en het enthousiasme voor de pioenenteelt straalt er vanaf. De toekomst van het bedrijf is dus in goede handen!

Flakkee

Delta Peony+ is gevestigd in Sommelsdijk, een klein dorp op het eiland Goeree Overflakkee en heeft een redelijk zuidelijke ligging. De pioenen zijn in vergelijking met de pioenen uit Noord Holland daardoor relatief vroeg in het seizoen al snijrijp. Als het pioenen aanbod uit Frankrijk opraakt, duurt het vaak nog een aantal weken voordat het aanbod uit Noord Holland komt. Delta peony heeft zijn aanbod precies tussen die twee machten in en is daardoor van onschatbare waarde voor de continuering van het seizoen.

Pioenen assortiment